Om oss

    Uxås kennel ligger utanför Lilla Edet, 6 mil norr om Göteborg och drivs av mig, Christian Larsson med hjälp av min fru Therése. Här föder vi upp Schäfer av brukstyp i liten skala.
 Redan under min värnplikt i Östersund kom jag i kontakt med att arbeta med Schäfer som hundförare. Utöver eget tävlande i IGP så  är jag även träningsskyddsfigurant.   2015 samt 2016 var jag spårläggare för Schäferslaget på SK Björnåsen som är vår hemmaklubb. 
Therése är för tillfället Schäferlös och har under den tiden  gått SKKs Uppfödarutbildning under 2018/2019.
2008 köpte
jag Gråmanns Tökk som blev min 5:e Schäfer.  Med Tökk kom ägandet och brukande av en Schäfer i helt ny dager  och tanken om uppfödning kom i rullning.  Kennels utformning och mål har  fått skynda långsamt till där vi är idag. 

   Målet med vår avel är nervfasta och fysiskt sunda Schäfrar med  stor brukspotential och kapacitet för tjänst.  Vi eftersträvar  att behålla Schäferhunden som den mångsidiga arbetshund den ska vara.  Den ska också kunna koppla av utanför träning och arbete och då vara en trevlig kamrat till dig och  en väl fungerande familjemedlem. I vårt urval av avelshundar tittar vi på hela familjebilden när det gäller leder, mentalitet, egenskaper och eventuella sjukdomar. Med detta försöker vi  ge våra Uxåsare de bästa förutsättingarna. 
Vi ställer inga krav om tävling eller tjänst av våra köpare men en Uxåsare vill bo i ett aktivt hem där  mental stimulans i form av träning och arbete i någon form är en del av vardagen och det genuina intresset av att arbeta med en brukshund finns. Söker ni en sällskapshund för långpromenader eller gårdshund är våra hundar inte rätt för er.
Genom åren har vi fått se Uxåsare i arbete som väktarhundar, Narkotikasök, sprängämnessök, Patrullhundar inom hemvärnet och  tävlande IPO3.


Vi är måna om våra små Uxåsare och dess ägare och välkomnar all vidare kontakt även efter att valpen flyttat hemifrån och blivit vuxen. För oss är det en viktig del som ger oss en möjlighet i utvärdera vår avel djupare bortom de vanliga testerna och röntgen som vi givetvis också gör. Vi ger suport och hjälp om det önskas och behövs.  Med det hoppas vi att våra valpköpare ska känna sig trygga i att vända sig till oss i både med och motgång.

 

    Våra hundar  och valpar lever med oss i familjens vardag med allt som det  innebär.  De bor inne med oss som familjemedlemmar.
  Vi är medlemmar i Svenska Kennelklubben, Svenska Schäferhundklubben och Björnåsens Schäferhundklubb .  
 


                                          

                          
                                 
Med vänliga hälsningar Christian & Therése                                                   

                                                                                                                              KORAD Uxås Beatrix