Om oss

    Uxås kennel ligger utanför Lilla Edet, 6 mil norr om Göteborg och drivs av Christian Larsson och Therése Dahl. Här föder vi upp Schäfer av brukstyp i liten skala.
 Redan under sin värnplikt i Östersund kom Christian i kontakt med att arbeta med Schäfer som hundförare. Utöver eget tävlande i IPO har Christian provledarbevis för IPO  och han var även spårläggare för Schäferslaget 2015 samt 2016.
2008 köpte
Christian Gråmanns Tökk som blev hans 5:e Schäfer.  Med Tökk kom ägandet och brukande av en Schäfer i helt ny dager  och tanken om uppfödning kom i rullning.  Kennels utformning och mål har  fått skynda långsamt till där vi är idag. 

   Målet med vår avel är nervfasta och fysiskt sunda Schäfrar med  stor brukspotential och kapacitet för tjänst.  Vi eftersträvar  att hålla Schäferhunden som den brukshund  den ska vara med stor arbetslust och motor som bygger på medärvda drifter.  Samtidigt ska den kunna koppla av utanför träning och arbete och vara en trevlig kamrat till dig och  en väl fungerande familjemedlem. I vårt urval av avelshundar tittar vi på hela familjebilden när det gäller leder, mentalitet och eventuella sjukdomar för att ge våra Uxåsare de bästa förutsättingarna. 
Vi ställer inga krav om tävling eller tjänst av våra köpare men en Uxåsare vill bo i ett aktivt hem där  mental stimulans i form av träning och arbete i någon form är en del av vardagen och det genuina intresset av att arbeta med en brukshund finns. Söker ni en sällskapshund för långpromenader eller gårdshund är vi inte rätt uppfödare för er.
Genom åren har vi fått se Uxåsare som väktarhundar, Narkotikasök, sprängämnessök, Patrullhundar inom hemvärnet och IPO3.


Vi är måna om våra små Uxåsare och dess ägare och välkomnar all vidare kontakt även efter att valpen flyttat hemifrån och blivit vuxen. För oss är det en viktig del som ger oss en möjlighet i utvärdera vår avel djupare bortom de vanliga testerna och röntgen som vi givetvis också gör. Med det hoppas vi att våra valpköpare ska känna sig trygga i att vända sig till oss i både med och motgång.

 

    Våra hundar  och valpar lever med oss i familjens vardag med allt som det  innebär.  De bor inne med oss som familjemedlemmar.
  Vi är medlemmar i Svenska Kennelklubben, Svenska Schäferhundklubben och Björnåsens Schäferhundklubb och våra hundar finns med på Workingdog  
 


                                           Vi föder upp våra hundar efter SKKs riktlinjer 

                          
                                 
Med vänliga hälsningar Christian & Therése                                                   

                                                                                                                              KORAD Uxås Beatrix