Om oss

    Uxås kennel drivs av Christian Larsson och Therése Dahl. Vi har båda alltid haft ett stort hundintresse.  Redan under sin värnplikt i Östersund kom Christian i kontakt med att arbeta med Schäfer som hundförare. Utöver eget tävlande i IPO har Christian provledarbevis för IPO  och han var även spårläggare för Schäferslaget 2015 samt 2016.
2008 köpte
Christian Gråmanns Tökk som blev hans 5:e Schäfer.  Med Tökk kom ägandet av en Schäfer i helt ny dager  och bollen kom i rullning.  Kennels utformning och mål har  fått skynda långsamt till där vi är idag.

  Vi bor i lilla Uxås 5 km utanför Lilla Edet med våra barn, hundar och två katter. 
Här bedriver vi uppfödning av Schäfer av brukstyp i liten skala. Målet med vår avel är fysiskt och psykiskt sunda hundar med  stor brukspotential och kapacitet för tjänst. En Schäfer från oss är en brukshund med arbetslust och motor som bygger på medärvda drifter.  Samtidigt ska den vara en trevlig kamrat till dig och  en väl fungerande familjemedlem. Vi ställer inga krav om tävling eller tjänst av våra köpare men en Uxåsare vill bo i ett aktivt hem där även mental stimulans och träning är en del av vardagen.

Vi är måna om våra små Uxåsare och dess ägare och välkomnar all vidare kontakt även efter att valpen flyttat hemifrån och blivit vuxen. För oss är det en viktig del som ger oss en möjlighet i utvärdera vår avel djupare bortom de vanliga testerna och röntgen som vi givetvis också gör. Med det hoppas vi att våra valpköpare ska känna sig trygga i att vända sig till oss i både med och motgång.

 

    Våra hundar  och valpar lever med oss i familjens vardag med allt som det  innebär.    Vi är medlemmar i Svenska Kennelklubben, Svenska Schäferhundklubben, RSV2000 och Björnåsens Schäferhundklubb och våra hundar finns med på Workingdog   


                                            Vi  föder upp våra hundar efter SKKs riktlinjer 

                          
                                                
Med vänliga hälsningar Christian och Therése                                                   

                                                                                                                              KORAD Uxås Beatrix